Muziekhuis Dera. Na jaren een maatwerk site te hebben gehad, werd het tijd voor een moderner jasje....

Voorbereiding

Na intensief overleg met Muziekhuis Dera, is gekozen voor een Magento CE webshop. Opdracht was om de site beter-, moderner-, en onderhoudsvriendelijk te maken. Er moest een uitstekende zoekfunctie in en ook moesten de klanten iets kunnen bestellen. De eigen fotografie uit de bestaande website moest in de site terug komen. Zo krijgen de bezoekers echt een indruk van het product in een "normale" omgeving.

Muziekhuisdera frontpage

Muziekhuisdera product pagina detail

Dera-detailpage

 

Al in de eerste ontwerp fase is Pedro ontzettend enthousiast geraakt. Mede vanwege de schier eindeloze mogelijkheden die hij in de nieuwe webwinkel ziet, die hij nu eindelijk verwezenlijkt ziet worden.

Techniek

De Magento 1.7 installatie is voorzien van een responsive template, met de volgende uitbreidingen:

  • Advanced search - Een geavanceerde zoekfunctie die alleen de 10 meest relevante resultaten toont, inclusief een thumbnail, prijs en de korte beschrijving.
  • OneStepCheckout - Een conversie verhogende plug-in die de 6 stappen afrekenpagina naar één terug brengt.
  • Brand slider - een merken slider die, bij een klik op het merk, een zoekopdracht naar het merk start. Dit merk staat ook naast ieder artikel en doet daar hetzelfde.
  • Eigen formulieren - deze webshop heeft behoefte aan een aantal formulieren, voor offerte aanvraag, prijs aanvraag, inruil formulier, enz. Eigen formulieren zijn één van de zwakkere punten van Magento.
  • Responsive template. C.a 30% van de bezoekers van de oude Site waren al mobiele bezoekers. Deze werd de normale desktop site getoond, die hier echter niet bijzonder geschikt voor was. Door het responsive template krijgen mobiele bezoekers automatisch een aangepaste lay-out gepresenteerd. Zonder dat daar drie aparte site voor gemaakt en bijgehouden moeten worden.
  • Promoset - Deze functie geeft de webshop eigenaar de mogelijkheid om, uit de bestaande artikelen, bundels te maken. Deze kunnen van een absolute of procentuele korting worden voorzien. Deze functie is volledig in het normale catalogus-, en cart- systeem van Magento geïntegreerd.
  • Review slider - een module om de bestaande en zelf toegevoegde reviews van producten naar de voorgrond te halen. Standaard module, echter gemodificeerd met een automatische "  lees-meer"  functionaliteit
  • Event kalender -alle winkel demonstraties en promoties kunnen op de voor- en product pagina's getoont worden. Klanten kunnen zich , indien gewenst, registreren en ook anderen uitnodigen.
  • Mega menu - blocks en andere promotionele inhoud kan in de menu's rechtstreeks geplaatst worden. Uiteraard per categorie instelbaar.

Bij een muzieksite hoort audio en video. Gezocht werd er naar een simpele manier om dit te doen. Daarom is er gekozen voor Soundcloud. Deze online dienst is zeer simpel te handhaven en bied de bezoeker de kans om geluiden te downloaden, en te delen. Voor video gebruiken we Youtube. Dit wereldwijd geaccepteerd formaat is net als Soundcloud zeer gemakkelijk te handhaven en in de site te integreren.

Oplevering

  • Database - De oude site heeft in het geheel geen enkele mogelijkheid om de producten te exporteren. Noodgedwongen is er van een SQL dump  een werkende import CSV gemaakt, die daarna met de hand is opgeschoond. Omdat de oude site geen moderne tekst editor bezit, hagelde het HTML fouten die het design soms aardig in de war schopten. Ondanks de vaak dramatische HTML opmaak, ging het zelden écht mis.