Laat je nieuwe website in een flexibel, gemakkelijk te gebruiken en uitbreidbaar systeem bouwen.

Als je een nieuwe website vanaf nul moet maken, of je huidige website gaat vernieuwen, kom je al gauw Joomla! " Content Management Systems " (CMS) tegen. Het is niet alleen een "buzzword", Joomla! biedt een aantal voordelen, om een moderne en flexibele web site te bouwen. Ook zonder veel kennis van (X)HTML, PHP, javascript, kun je zelf je website bijhouden. Enigste vereiste is een webbrowser en een computer, of (in geval van nood) een Tablet of zelfs Smartphone.

Laten we eens twee scenario's onder de loep nemen:

Website gemaakt in Dreamweaver, tegenover het gebruik van een Content Management System (CMS)

Statische HTML web sites zijn snel te bouwen en hebben geen of weinig programmeer kennis- of een speciaal geconfigureerde webserver nodig. De meeste kleinere bedrijven en organisaties hebben een medewerker die de website maakt, of ze huren een webdesign bureau daarvoor in. Deze methode is snel, en redelijk flexibel (tenminste in het design proces). Het kan ook goedkoper zijn voor hele kleine websites. Site onderhoud wordt normaal door de diezelfde persoon gedaan. Dit kan goed werken, maar wat gebeurt er als de medewerker in kwestie, of de designer, opeens niet meer beschikbaar is?

Nu moet er iemand gezocht worden die de zaken kan overnemen. Dit leidt vaak tot verouderde web sites, omdat niemand de site kan bijwerken. Om eerlijk te zijn, om Dreamweaver of HTML te leren, hoe je geen raket geleerde te zijn, maar bedenk of het een zinvolle inzet van een medewerker is, om uren te spenderen om de website geüpdate te krijgen, in plaats van het werk te doen waar hij of zij voor aangenomen is.

Welkom in de wereld van het Content Management System (CMS). In tegenstelling tot Dreamweaver websites, of een, in een serverside programeertaal gebouwde website, is een CMS gebaseerde site, gebouwd op een gestandaardiseerd, universeel systeem. Een website, gebouwd in een CMS, is een gebruikers vriendelijk, niet-technisch systeem voor het toevoegen, bewerken en onderhouden van de site content. Standaard zit er een CMS een texteditor, user beheer, foto-editor, template beheer, zoekfunctie enz.

Een verkort overzicht van het type content die je met een CMS kunt beheren:

 • Agenda
 • RSS feeds
 • Blogging
 • Inhoud spellingcontrole
 • Onroerend goed, huur of koop sites (voor makelaars, woning coöperaties, huisverhuur)
 • Klant recensies
 • Documenten (white papers, handleidingen, aanvraag formulieren, enz.)
 • Foto slideshows en beeld management.
 • Portfolio's (Huis inrichting, architecten, kunstenaars, foto modellen, enz.)
 • Audio en video voor download
 • Ontvangen en verwerken van klanten e-mails en het versturen van nieuwsbrieven.
 • Webshop: verkopen van diensten en/of goederen.

Alhoewel het mogelijk is om al deze content via een HTML/Dreamweaver gebaseerde site te presenteren, de groei van je site / bedrijf / club, zal al snel de mogelijkheden van één designer of één medewerker, overstijgen. Daarbij, inhoud kan het best door de daarvoor verantwoordelijke persoon, ingevoerd worden. Bijvoorbeeld, in een makelaars kantoor zullen één of meer administratieve specialisten onroerend goed informatie verzamelen, en diezelfde mensen moeten het op de website kunnen zetten, niet de persoon die toevallig, HTML of Dreamweaver kent.

Een toegevoegde bonus in een CMS is eigenschap om ruwe data op te slaan, om op een later tijdstip, verfijnd en op de site gepubliceerd te worden. Dat houdt in, dat je ruwe content in het systeem zet. Het blijft daar staan wachten op verdere bewerking en correctie, maar zal niet op de website te zien zijn, totdat je daar expliciet de keuze voor maakt. Sommige bedrijven gebruiken een simpele werkwijze waarin een medewerker artikelen , klant reviews, of andere informatie aanmaakt, en iemand anders deze inhoud controleert en goedkeurt, en vervolgens dit "publiceert", zodat het op de web site staat.

NXTWEB bouwt CMS web sites met Joomla!, een flexibel, uitbreidbaar, open-cource pakket, en gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Sites gebouwd door NXTWEB worden kant-en-klaar opgeleverd, met de volgende voordelen:

 • We stellen training voor jezelf en/of medewerkers in het gebruik van de CMS ter beschikking.
 • Als je iets via CMS invoert, krijg je voorspelbare, herhaalbare resultaten. Als je weet hoe je één deel content toegevoegd, of dat nu een document, foto, of klant review is, volg je altijd dezelfde procedure, in de wetenschap dat het er altijd goed uitziet.
 • Zonder verdere inspanningen van jou kant, zullen je webpagina's gebruik- en zoekmachine vriendelijk zijn, met URL’s die gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn.

Leer hoe een CMS website je kan helpen bij het behalen van de doelen. Doelen kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld:

 • Het aanvragen van documentatie
 • Het downloaden van een brochure
 • Het maken van een afspraak
 • Het via de webshop kopen van een artikel
 • Krijgen van meer naamsbekendheid