Vul je Magento site aan met een WordPress Blog.

De voordelen zijn legio. Magento is van huis uit geen CMS voor blog doeleinden, maar helemaal gericht op producten en E-commerce. Hoewel er voor Wordpress , net zoals vele andere CMS paketten, E-commerce plug-ins bestaan, zijn deze nooit zo krachtig en flexibel als Magento. 

Met de z.g. CMS pages in Magento kun je bijvoorbeeld heel goed algeneme voorwaarden, privacy-policy, openingstijden enz. opnemen in je Webshop. Deze zijn dan vaak gekoppeld aan je footer links. Ook de frontpage en de 404 pagina zijn CMS pagina's. De Static blocks (ook een vorm van CMS) zijn weer bedoeld voor het opnemen van banners, foto's, advertenties, acties, enz. Deze worden vaak vergeten, maar hier bij NXT-WEB, maken wij er dankbaar gebruik van. Ze zijn uitermate geschikt om het leven van de webshop eigenaar gemakkelijker te maken.

Wordpress is dus zo'n blog CMS. De voordelen zijn legio. Zeer gemakkelijk te beheren. Wordpress is gemaakt voor de niet-technische mensen. Er worden vrijwel nooit technische beslissingen aan een Wordpress gebruiker gevraagd. De software is ook extreem klein in omvang, zodat het je website nauwelijks belast.

Door Wordpress in Magento als module op te nemen ontstaan er een paar unieke mogelijkheden:

  1. Wordpress neemt het template over van de Magento site. Eén "look" voor beide systemen. Overigen kun je naar wens ook een compleet eigen theme voor Wordpress gebruiken.
  2. Koppel een artikel uit Wordpress aan een Product in magento.
    Dit gebruik je om over een Product of Categorie te schrijven. Zo kun je veel meer informatie geven over een product zonder dat daar je hele magento beschrijving mee volloopt.  
  3. Verwijs in de Blog naar een product uit de Webshop middels een z.g. Shortcode. Dit gaat bijvoorbeeld zo: [product id="323"]. Daarmee haalt Wordpress (product 323 ) uit de winkel op en zet het op de plaats van de shortcode.
  4. Maak gebruik van de uitgebreide mogelijkheden van blogfeeds, sociale media zoals facebook, twitter, Digg en andere om je verhalen wereldkundig te maken. Je kunt zelfs een E-mail naar je webblog sturen dat daarna automatisch in Wordpress komt, maar ook direct op Twitter en facebook staat.

Voorbeeld van Blog in Magento vindt je hier: