Grafisch Design

( Responsive) Webdesign

Grafisch design staat bij een website eigenlijk niet op de eerste plaats. Dit lijkt onlogisch, maar dat is het eigenlijk niet. De tijd van Photoshop artiesten die hele pagina's in lagen opgebouwd en aan de klant ter beoordeling voorlegden, zijn definitief voorbij. Met de huidige verscheidenheid aan mobiele apparaten, kun je een site design niet meer in één mockup vangen.  De verschillende resoluties vragen een min of meer intelligent regel systeem om aan alle resoluties tegemoet te komen. Niet alleen moet er inhoud van plaats kunnen wisselen, ook moeten er dingen kunnen wegvallen op schermen die te klein zijn.

Om responsive te kunnen werken moet de site uit CSS elementen bestaan. Er is domweg nog geen goede manier om grafische elementen goed te laten schalen. Dus moeten de elementen zoals ronde hoeken, verdeel lijnen , schaduw randen, enz. niet meer als plaatje , maar in CSS code worden geschreven.

Alhoewel er vanuit Photoshop via plugin's al pogingen worden ondernomen om CSS uit het document zelf te genereren, zijn wij, als efficiënte CSS schrijvers, er nog niet echt blij mee.

responsive-web-design-infographic

NXT- generation webdesign

Als je dus geen photoshop mockup's meer kan gebruiken, hoe doen wij het dan?

Simpel.

Eerst gaan we samen bepalen welke uitstraling gewenst is. En wat de doelgroep van de site gaat worden. Een lingerie site trekt natuurlijk een ander publiek dan een auto-onderdelen site.

Daarna bouwen een werkende site in het beoogde design. Deze leggen we dan voor, ter beoordeling. Eventueel met twee verschillende designs, om jouw als klant de keuze te laten.
Het komt ook wel voor dat delen van het design uit de ene pagina in de andere worden gezet. Deze kun je dan op het gemak het design op verschillende apparaten uitproberen. In geval van Magento zitten op dat moment alleen de standaard voorbeeld producten in de site. Als het enigszins mogelijk is, worden er ook enkele eigen producten ingezet, om een indruk te krijgen hier een en ander er uit gaat zien.